fbpx

Megszokások, napi rutin, fásultság, fáradtság, unalom – ezek a szavak jellemzik sajnos hétköznapjainkat, és még rá is segítünk azzal, hogy munka után leülünk a tv elé, és elalvásig bámuljuk, vagy a facebook falat pörgetjük céltalanul, órákon át. Ennek minden, csak jótékony hatása nincsen egy párkapcsolat tekintetében. Mit tudsz tenni ellen?

Mit tudsz tenni?

Apróságokat. Például a “milyen napod volt” kérdés helyett felteheted a következő kérdések bármelyikét.

Párkapcsolatod nem ettől lesz jobb, de ez is egy lépés a minőségi párkapcsolat felé vezető úton. A boldogság nem jön magától, tenni kell érte. Először csak keveset, amíg hozzá nem szoksz a tettekhez, aztán idővel majd magától jön minden, és a párkapcsolatfejlesztés szórakozássá, kellemes időtöltéssé válik. Megérdemlitek. Mindketten.

Akkor most jöjjön néhány alternatíva az unalmas “milyen napod volt?” köszönőkérdés
helyett:

1. Hallottál ma valami érdekeset?

2. Mi volt a mai napodban a legszebb?

3. Történt ma veled valami olyan meghatározó, amire lehet, hogy még évek múlva is emlékezni fogsz?

4. Min nevettél ma a legnagyobbat?

5. Tudod hány darab e-mailt küldtél el mai nap a munkád során? (Az e-mail helyett mondhatsz bármi mást, ami az Ő munkájára jellemző, nem veszi tolakodásnak, és érdekes lehet, illetve ezáltal meg tudod mutatni, hogy figyelsz a párod mindennapjainak részleteire is.)

6. Ha a mai napodat egy filmhez lehetne hasonlítani, melyik volna az?

7. Tettél ma valami olyat, ami miatt szuperhősként tekinthetek rád? – ezt a kérdést érdemes viccesen, kacérkodva feltenni, nehogy azt higgye, az emberiség legnagyobb problémájára kell megtalálnia a megoldást. Neked bőven elég az is, ha reggel levitte a szemetet, vagy átkísért egy vak embert az utcán, vagy volt egy jó szava a menzán az eladóhoz.

8. Mi volt a mai napod legjobb 5 perce?

9. Történt ma valami olyan, ami miatt hálás lehetsz?

10. Mikor érezted ma, hogy boldogság vesz körül? (Amikor rám gondoltál?)

11. Ha elölről kezdhetnéd a mai napodat, mit csinálnál másképp?

12. Ha ma reggel, amikor munkába indultál, megtehetted volna, hogy bárhová máshová mész, merre indultál volna?

13. Érezted, hogy mennyiszer gondoltam rád ma?

14. Érezted, hogy mekkora szeretettel gondoltam rád ma (is)?

15. Kitalálod, hogy a nap mely szakaszában gondoltam rád a legtöbbet?

16. Ha reggel, munkába menet találtál volna egy húszezresekkel roskadásig tele pénztárcát, iratok nélkül, mihez kezdtél volna vele?

17. Ha vezetnél siker-naplót, mit írnál le a mai naphoz?

18. Ha elképzeled a számodra legideálisabb napot, mi történne ezen a napon? (Bátran szabadjára engedheted a fantáziádat, mintha meg tudna történni bármi, amit elképzelsz.)

 

A fentiekhez hasonló kérdéseket nem csak a párodnak, hanem szüleidnek, gyermekeidnek, barátaidnak, kollégáidnak is feltehetsz, hiszen ezek a tippek nem csak párkapcsolatodra, hanem minden kapcsolatra jó hatással vannak.

A fenti lista saját írás, ha neked is jutott még eszedbe frappáns kérdés, oszd meg kérlek itt a cikk alatt hozzászólásban, hogy te is segíthess másoknak, illetve a cikket is oszd meg a közösségi médiában, ha tetszett, amit láttál. Köszönöm!

 

És neked milyen napod volt? 🙂